Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

72 óra kompromisszumok nélkül – Lakiteleken is + kép

2018-10-11-01Horváth Károly lakiteleki fiatal kezdeményezésére ebben az esztendőben Lakitelek is csatlakozik a 72 óra kompromisszumok nélkül országos ifjúsági kezdeményezéshez. Az október 12-én és 13-án tartandó eseményen a Gondozási Központban a parkgondozásban, valamint a lakiteleki templomok körüli munkákban vesznek részt a fiatalok.


A 72 óra kompromisszumok nélkül exkluzív kalandtúra a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében. Vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai országszerte arra szánják egy-kettő-három napjukat, hogy másoknak segítsenek.

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.).

A háromnapos összefogás 2006-ban valósult meg először, akkor még csak a szombathelyi és a győri katolikus egyházmegyében. 2007 márciusában szervezték meg először ökumenikusan, országos szinten. 2008 óta ősszel tartják, mindig október 2. hétvégéjén.

Lakiteleken Horváth Károly szervezi a rendezvényt, elérhetőségei: +36303942988, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

2018-10-11-02


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. február 16., szombat, Julianna és Lilla napja van. Holnap Donát napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás