Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

72 óra kompromisszumok nélkül – Lakiteleken is + kép

2018-10-11-01Horváth Károly lakiteleki fiatal kezdeményezésére ebben az esztendőben Lakitelek is csatlakozik a 72 óra kompromisszumok nélkül országos ifjúsági kezdeményezéshez. Az október 12-én és 13-án tartandó eseményen a Gondozási Központban a parkgondozásban, valamint a lakiteleki templomok körüli munkákban vesznek részt a fiatalok.


A 72 óra kompromisszumok nélkül exkluzív kalandtúra a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében. Vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai országszerte arra szánják egy-kettő-három napjukat, hogy másoknak segítsenek.

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.).

A háromnapos összefogás 2006-ban valósult meg először, akkor még csak a szombathelyi és a győri katolikus egyházmegyében. 2007 márciusában szervezték meg először ökumenikusan, országos szinten. 2008 óta ősszel tartják, mindig október 2. hétvégéjén.

Lakiteleken Horváth Károly szervezi a rendezvényt, elérhetőségei: +36303942988, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

2018-10-11-02


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. május 25., szombat, Orbán napja van. Holnap Fülöp és Evelin napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!