Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Rövidesen átkeresztelhetik a lakiteleki művelődési házat

muvhaz ujatadasOktóber 11-én tárgyalja a képviselő-testület a Petőfi Sándor Művelődési Ház új elnevezésének kérdését. A javaslat szerint az idén 55 éves épület Művelődési Ház helyett Közösségi Ház néven működhet majd tovább.A Dékány Zoltánné előkészítésében készült javaslat a következőket írja: az összefogással elkészült művelődési házat 1963. november 7-én a település akkori vezetői ünnepélyes keretek között nyitották meg. A Petőfi Sándorról elnevezett épület hosszú időn keresztül intézményként működött, majd 1995. szeptember 30-val 12/1995.(IX.13.) sz. önkormányzati határozattal jogutód nélkül megszűnt, mivel a művelődési házak fenntartása nem lett kötelező feladata az önkormányzatoknak.

Anka Balázs polgármester vezette önkormányzat úgy döntött, hogy 1995. október elsejétől a továbbiakban az épület működtetése az iskola szakfeladataként történik, mivel legtöbbet ők vették igénybe. Az iskola – miután társulásban kezdett működni – nem vihette a feladatot a társulásba, így az visszakerült az önkormányzathoz szakfeladataként, jelenleg kormányzati funkcióként, mint közösségi színtér működik jelenleg is.

Tekintettel arra, hogy az épület jelenleg is közösségi színtérként van működtetve, többnyire a település közösségei, civil szervezetei használják, javaslom Közösségi Ház névre történő el-nevezését az épület 55 éves fennállása tiszteletére – írja előterjesztése végén Kiss Anita polgármester.

A javaslat szerint tehát a Petőfi Sándor Művelődési Ház neve 55 év után várhatóan mindössze Közösségi Ház névre fog változni Lakiteleken.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!


A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. február 16., szombat, Julianna és Lilla napja van. Holnap Donát napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás