Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

A lakiteleki Magyar Mirjam volt a legfiatalabb a szabadszállási túrázáson

2018-10-05-01Hagyományos őszi túráját tartotta szombaton a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub. A természet és gyaloglás szerelmesei 15 és 28 kilométeres távot teljesíthettek. Az Őszi Strázsa Emléktúra az EU „európai sporthét” rendezvénysorozata keretében, a #BEACTIVE jelszót hirdetve, annak regisztrált rendezvényeként, valamint a világ gyalogló nap (World Walking Day) egyik magyarországi eseményeként került megrendezésre.


– A túránkra idén 220 nevezés érkezett. A természet szerelmeseinek útja a helyőrség volt katonai objektumai, a katonai szervezetek által használt gyakorló- és lőterek mellett vezetett, érintve a környék természeti értékeit, nevezetességeit. A túrázók egyebek között megismerhették a Lófogó-dombot, Lófogó-hegyet, Barátok-hegyet a helyi védettségű Strázsa-dombot – mondta el lapunk érdeklődésére Buza Vince főszervező, a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Turista Egyesületének vezetője.

A túra során lehetőség volt a közösségi házban, a Magyar Honvédség 170. éves évfordulója, valamint az I. Világháború befejezésének 100. évfordulójának tiszteletére nyílt kiállítás, a laktanyában a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény, a Mátyás király téren a katonai emlékművek és harcjárművek megtekintésére is.

2018-10-05-02

Az őszi Strázsa túrára idén is sokan jöttek el az ország településeiről, többek között Bagról, Békéscsabáról, Debrecenből, Győrből, Jánossomorjáról, Szegedről, Vácról, Budapestről és Kecskemétről érkeztek a természetbarátok. A túra legfiatalabb tagja a 4 éves budapesti Kling Zea Tara, illetve a legidősebb a 76 éves szabadszállási Bánáti Csaba, mindketten a 15 kilométeres távot teljesítették. A 28 kilométeres távon a legidősebb induló a 66 éves váci Bell Sándor, a legfiatalabb a 10 esztendős lakiteleki Magyar Mirjam volt. A távokat sikeresen teljesítők a célban emléklapot és egy kis kalóriapótló édességet kaptak, majd közös ebéd mellett beszélhették át tapasztalataikat. Az egyesület következő nagyobb túrarendezvénye a Téli Strázsa túra lesz december 29-én – fűzte hozzá az Búza Vince.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. február 16., szombat, Julianna és Lilla napja van. Holnap Donát napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás