Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

A lakiteleki önkormányzat fellebbez a választási bizottság bírsága ellen

2018-04-11-03Ötszázezer forint megfizetésére kötelezte a lakiteleki önkormányzatot a Bács-Kiskun megyei 4. számú választókerületi Választási Bizottság – adta hírül a lakitelekma.hu internetes portál. A választási bizottság április 8-án tartott ülésén ugyanis jogszabálysértőnek találta a lakiteleki önkormányzat által az országgyűlési választás előtt kiadott szórólapját.


A lakiteleki önkormányzat a választások előtt, április 6-án juttatott el politikai nyilatkozatot a helybeliekhez, melyben Lezsák Sándor országgyűlési képviselő-jelölt személyét támadja.

A választási bizottság a határozat indoklásában leírja, hogy a választási eljárásról szóló törvény szerint a kampányidőszak alatt az állami, illetve önkormányzati szervezeteknek tartózkodniuk kell, hogy a pártok szabad versengésébe beavatkozzanak. A lakiteleki önkormányzat szórólapjával azonban megsértette a pártok és a jelöltek közötti esélyegyenlőséget. Az önkormányzat, mint közhatalommal bíró szervezet ugyanis nem vehet részt a pártok országgyűlési mandátumért folytatott küzdelmében sem valamely jelölt, jelölő szervezet mellett, sem ellene – olvasható a választási bizottság indoklásában, amely teljes terjedelmében elérhető Kiskunfélegyháza – a választókerület székhelye – honlapján.

Az üggyel kapcsolatban a lakiteleki önkormányzat érdeklődésünkre arról tájékoztatta lapunkat, hogy a határozat ellen fellebbezést nyújtanak be a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

Vajda Piroska


Petőfi Népe

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!


A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. január 16., szerda, Gusztáv napja van. Holnap Antal és Antónia napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás