Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Negatív döntés esetén Lezsák Sándor partner lesz az önkormányzat megmentésében

lezsak-mhAmennyiben az Alkotmánybíróság döntése után valóban csődhelyzetbe kerülne Lakitelek Önkormányzata, úgy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a csődöt elkerülve forráshoz jusson Lakitelek fizetési kötelezettségei teljesítéséhez – írja Zobokiné Kiss Anita polgármesternek címzett válaszlevelében Lezsák Sándor országgyűlési képviselő.

Lakitelek polgármestere november végén fordult az Országgyűlés alelnökéhez az önkormányzat K&H Bankkal szembeni bírósági eljárása kapcsán.

Zobokiné Kiss Anita polgármester Lezsák Sándornak címzett levelét feltöltötte facebook oldalára, amit a Lakitelekma.hu itt közölt le. Lezsák Sándor a polgármesternek írt válaszlevelét a napokban küldte el az önkormányzathoz, amit a képviselő a Lakitelekma.hu részére is eljuttatott. Az alábbiakban közöljük:

 

Zobokiné Kiss Anita részére
Lakitelek Nagyközség Önkormányzata

6065 Lakitelek
Széchenyi krt. 48.


Tisztelt Polgármester Asszony!

Köszönettel kézhez vettem az Ön vezetése alatt álló önkormányzat és a K&H Bank Zrt. között jogvita állásáról részemre küldött tájékoztatását, segítséget kérő levelét.

Egyetértek Önnel abban, hogy az ügyben az önkormányzat képviseletében eljáró, a korábbi polgármester, Felföldi Zoltán úr által megbízott Dr. Bognár Barbara ügyvéd szakmai felkészültsége megkérdőjelezhetetlen, az ügyhöz való hozzáállása pedig példaértékű.

Az ügyben több különféle, egymásnak ellentmondó bírói értelmezés látott napvilágot és hiába nyertük meg másodfokon is a pert, de a Kúria, mint legfelsőbb bírói fórum véleménye az alsóbb bíróságok véleményét felülírja. Ez a döntés mindenki számára kötelező. Magyarország alkotmányos jogrendje szavatolja a bíróságok függetlenségét, a bírák csak a törvényeknek alávetve végzik tevékenységüket és ezt mindenkinek, így nekem is, de Önnek is tiszteletben kell tartania.

Abban bízom, hogy az Alkotmánybírósághoz benyújtott, hozzáértő munkatársaim véleménye szerint is szakmailag jól felépített alkotmányjogi panasz sikerre fog vezetni. Mivel a Fővárosi Törvényszék a végrehajtást felfüggesztette, az alkotmányjogi panasz elbírálásáig nem fenyegeti Lakiteleket az a veszély, hogy végrehajtással éljenek az önkormányzattal szemben. Ha az Alkotmánybíróság elutasítja panaszunkat, az valóban csődhelyzetbe sodorja Lakitelek önkormányzatát. Ebben az esetben országgyűlési képviselőként is van lehetőségem arra, hogy Lakitelek önkormányzata elkerülje a pénzügyi csődöt és forráshoz jusson fizetési kötelezettségei teljesítéséhez. Kedvezőnek tartom, hogy a K&H Bank Zrt. által megfizetett 43.183.263 Ft rendelkezésre áll, ezért erőfeszítésemet csak a fennmaradó különbözet törvényes előteremtésére kell majd összpontosítanom.

Tisztelettel kérem, vegye tudomásul, hogy amikor segítségemet kéri, nekem nincs eszközöm, jogom és módom egy bíróság előtt folyó jogvitába úgy beavatkozni, ahogy azt Ön a levele zárásában írja. Valószínűnek tartom, hogy ezt Ön is jól tudja, de ezt menti az a kétségbeesett helyzet, amibe az irányítása alatt álló lakiteleki önkormányzat került.

Budapest, 2016. december 14.


Tisztelettel köszönti:


Lezsák Sándor


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. szeptember 24., kedd, Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!