Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Katonasírokat tisztítottak a faluszépítők és a hagyományőrzők + képek

faluszepito-sirtakaritasA lakiteleki temetőben több katonasír található: valamennyien magyar katonák, akik 1944-ben haltak hősi halált Lakiteleken és Tiszaugon. Utóbbiak is Lakiteleken lettek eltemetve. A hősök napjára készülve a faluszépítők és a hagyományőrző fiatalok rendbe hozták a síremlékeket.Szombaton délután a Lakiteleki Faluszépítő Egyesület, valamint a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző és Lövész Egylet tagjai szerszámokkal jelentek meg a temetőben. Három katonasírt tisztítottak meg. Mivel egyik elhunytnak sincs lakiteleki kötődése, így a sírok gondozását ebben az évben a két civil szervezet vállalta.

A három sírból kettőt benőtt a növényzet, ezektől megtisztították az emlékeket. Az egyiknél menet közben derült ki, hogy teljesen burkolt a síremlék, így a borostyánt teljesen eltávolították.

2016-04-18
További képek

A hagyományőrző fiatalok a katonasírok mellett megtisztítottak egy korábban, 1938-ban repülő hősi halált halt katona síremlékét is.

A Lakiteleki Faluszépítő Egyesület azt tervezi, hogy a hősök napján megemlékezést fog szervezni a Lakiteleken elhunyt katonák sírjainál.

A munkában részt vett: Bagi Ferenc, Csoma Sándorné, Erki Tibor, Lendvai Péterné, Miklósné Erki Andrea, Miklós Tamás, Verzár Csaba, id. Verzár Csaba, Varga Zoltán, valamint a hagyományőrzők: Heinrich Gábor, Heinrichné Czilling Orsolya, Heinrich Gyöngyvér, Heinrich Lenke, Csincsik Sándor, ifj. Müller Ferenc, Varga Ádám.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

 

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. február 16., szombat, Julianna és Lilla napja van. Holnap Donát napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás