Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Lakitelek hírei

Programozható robotot kapott a lakiteleki Eötvös Iskola + képek

2018-12-13-01A térség 24 településének 38 iskolája gazdagodott olyan robottal, amelyek segítségével játszva tanulhatják a diákok a programozás és a robotika alapjait. Az eszközök ünnepélyes átadását december 6-án Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési központban tartották. A robotok megvásárlását lakiteleki szülők és vállalkozók is támogatták.

Lakitelekről Marokkóba vezet Molnár Arnold útja

2018-12-12-01Az interneten talált rá a footgolfra, a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportágra a Lakiteleken élő Molnár Arnold, aki azóta már második világbajnokságára készül. Sőt a beszélgetés során jó hírrel is szolgált, ugyanis jövőre már az Alföldön is űzhető lesz a tíz éve feltalált sportág.

Muraközy János (1824-1892) festményeiből nyílt kiállítás a Mákvirágban

2018-12-07-01Egy életút margójára címmel nyílt kiállítás Muraközy János (1824-1892) kecskeméti festőművész alkotásaiból december 1-jén a Mákvirág Galéria-Drogériában. A Lakitelekhez is kötődő 19. századi személyiség festményei 2019. január 15-ig tekinthető meg.

Baleset a 44-esen: mentőhelikopterrel szállították el az egyik sérültet + képek

2018-11-29-03Két személyautó karambolozott a 44-es főút Lakitelek-Szentkirály közötti elágazásánál, szerda reggel negyed nyolckor. A balesetben ketten súlyosan megsérültek.

Czinege Edit és Moys Zoltán a Faluszépítő Társaskör harmadik összejövetelén

2018-11-27-012018. november 29-én, csütörtökön 18.00-kor tartja harmadik beszélgetős estjét a Faluszépítő Társaskör a lakiteleki Művelődési Házban. A találkozó vendégei: Czinege Edit, Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült keramikus és Moys Zoltán, a Magyar Örökség- és Prima Primissima-díjas Hazajáró honismereti magazinműsor rendezője, forgatókönyvírója. Beszélgetőtárs: Lezsák Sándor.

Lendvainé dr. Erki Mária és Béres József a Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetelén

2018-12-10-012018. december 13-án, csütörtökön 18.00-kor tartja negyedik beszélgetős estjét a Faluszépítő Társaskör a lakiteleki Művelődési Házban. A találkozó vendégei: Lendvainé Dr. Erki Mária főgyógyszerész, a Magyar Kultúra Lovagja, a Lakiteleki Települési Értéktár Bizottság elnöke és Dr. Béres József kémikus, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke. Beszélgetőtárs: Lezsák Sándor.

Nagy István agrárminiszter a Lakitelek Népfőiskolán + képek

2018-12-05-01December 4-én délután Nagy István agrárminiszter látogatást tett a Lakitelek Népfőiskolán. Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke bemutatta a Népfőiskola már elkészült, valamint a folyamatban lévő fejlesztéseit.

Elhunyt Rácz Miklós nyugalmazott lakiteleki pedagógus

racz-miklosRácz Miklós nyugalmazott lakiteleki pedagógus jegyezte le a közoktatás lakiteleki kezdeteinek 150. évfordulójára településünk oktatásának, tanyasi iskoláinak történetét. Olajos István nekrológját olvashatják.

Lezsák Sándor kategóriagyőztes és különdíjas a Bács-Kiskun megyei Prima gálán + képek

2018-11-26-01A megyei Prima elismerés egy egyedülálló hozzájárulást jelent kulturális sokszínűségünk megőrzésében. Nagyszerű érzés évről évre szembesülni azzal, milyen kiváló utánpótlással rendelkezik a térség tudományos, kulturális és sport élete. Fontos, hogy évről évre kiemelésre kerüljenek és a széles közvélemény számára is megmutassák, kik azok, akik maradandót alkottak az elmúlt időszakban. Ebben az esztendőben Lezsák Sándor kategóriagyőztes és különdíjas lett.

Névnap

Ma 2018. december 15., szombat, Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás