Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Lakitelek hírei

5,5 millió forinttal támogatja a lakiteleki civil szervezeteket a Népfőiskola

nepfoiskola-logoA Népfőiskola Alapítvány 2019. február hónapban pályázatot hirdetett lakiteleki helyi egyesületek, közösségek részére. Felhívásunkra a megadott határidőig 20 pályázat érkezett. A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma által felkért zsűri döntése alapján 5.435.000 Ft összegben az alábbi egyesületek, közösségek kerültek támogatásra:

Bagi Ferenc és Eperjes Károly a Faluszépítő Társaskörben

2019-04-23-012019. április 25-én, csütörtökön 18.00-kor tartja nyolcadik beszélgetős estjét a Faluszépítő Társaskör a lakiteleki Művelődési Házban. A találkozó vendégei: BAGI Ferenc, Lakitelek plébánosa és EPERJES Károly Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész, a Hídember. Beszélgetőtárs: Lezsák Sándor, Lakitelek országgyűlési képviselője. Várunk minden érdeklődőt!

Ötödik alkalommal lesz Húsvéti Sokadalom Lakiteleken

sokadalom-15Április 21-én, húsvétvasárnap ismét lesz Húsvéti Sokadalom Lakiteleken, a Templom parkban. Locsolóvers mondó verseny, nyúlfuttatás, ügyességi verseny karikás ostorral, tojásfestés, hagyományos locsolkodás, huszármustra, kakaslövés, állatsimogatás, tojgolf vár kicsiket és nagyokat.

Bányatavak árterületén termesztették a kannabiszt

drogVádat emeltek egy lakiteleki férfivel szemben, aki a helyi tőzegbánya tavak melletti árterületen társa segítségével kannabiszt termesztett, ám a vevőjüket lekapcsolták a rendőrök. A 37 éves lakiteleki férfi az interneten különböző fajtájú kannabisz magokat szerzett be, 2017 tavaszától a tanyáján nevelte a növényeket, majd szüretelést követően a padláson szárította őket.

Érts meg, hogy el tudj fogadni! – autista nap a Népfőiskolán

autistaA Lakiteleki Auti Alapítvány szeretettel meghívja Önt az Autizmus Világnapja alkalmából megrendezésre kerülő interaktív szakmai előadására, mely 2019. április 6-án, szombaton lesz a Lakitelek Népfőiskolán.

Komatállal erősítenék tovább a jól működő kisközösségeket

nepfo-nemzpol17Közel ezer alkotás érkezett a Komatál Program felhívására. Az alkotásokból kiállítás is nyílt a Lakitelek Főiskolán, ahol a napokban tartották az alkotópályázat díjkiosztóját. A kézműves alkotások közül több mint hatszáz kapott minősítést.

Család és művelődés témájában rendeznek konferenciát

nepfoiskola-kolcseyCsalád és közösség témakörben rendezi meg az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. a XI. stratégiai konferenciát 2019. április 17-18-án, a Lakitelek Népfőiskolán együttműködésben a Nagycsaládosok Országos Egyesületével – adja hírül a kultura.hu.

Bács-Kiskun megyei polgármesterek szakmai fóruma - a fejlődés jegyében

2019-04-05-01Nagy sikerrel zárult a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Polgármesteri Szakmai Fórum első napja, melyen több mint száz településvezető és jegyző vett részt. Az előadások során számtalan érdekes és aktuális témával találkozhattak az érdeklődők.

Hunyadi - történelmi időutazás és könyvbemutató Lakiteleken

2019-03-27-01A Pálinkaházi esték következő eseménye 2019. március 29-én este hat órakor lesz Tőserdei Pálinkaházban, melynek címe: Hunyadi - történelmi időutazás és könyvbemutató. Beszélgetés Bán Mórral, a könyvsorozat szerzőjével és Hajagos Csaba történésszel. Moderátor: Olajos István iskolaigazgató.

Névnap

Ma 2019. május 25., szombat, Orbán napja van. Holnap Fülöp és Evelin napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!